Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2007

''Σκαραβαίος" το θρυλικό αμάξι

Στις 22 Ιουνίου του 1934 ήταν μια ιστορική μέρα για την αρτοβιομηχανία γιατί εκείνη την μέρα υπογράφηκε από τον Αδόλφο Χίτλερ συμβόλαιο με τον Φέρντιναντ Πόρσε για την κατασκευή του "σκαραβαίου". Μετά τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου το 1945, ο Βρετανικός Στρατός κατέλαβε το κατεστραμμένο από τους βομβαρδισμούς εργοστάσιο και προχώρησε στην επανέναρξη της παραγωγής του "Σκαραβαίου".
Μετά από πολλά χρόνια ο "σκαραβαίος" αφού είχε σπάσει πολλά ρεκόρ πωλήσεων σταμάτησε η παραγωγή του.Όμως τον Ιανουάριο του 1998 η VW άρχιζε να σχεδιάζει τον ΝΈΟ "σκαραβαίο" με σκοπό να παρουσιαστεί στο Motor Show.Τελικά ο "σκαραβαίος" παρουσιάστηκε στο Motor Show του Παρισιού τον Οκτώβριο του 1998.
Κατά την άποψή μου το θρυλικό αμάξι ήταν ο πρώτος "σκαραβαίος" χωρίς βέβαια να υποτιμώ τον νεότερο.Εμένα το όνειρο μου είναι όταν πάω 18 χρονών να αγοράσω έναν και να του κάνω τις κατάλληλες μετατροπές και το κατάλληλο service ώστε να τον κάνω σαν καινούριο.
Ενδιαφέρον πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%82_Volkswagen

2 σχόλια:

Unknown είπε...

blepo edo kati trelo to kalitero akribotero kai taxitero amaxi toy kosmou (veyron) kai isos to pio moufa (skarabeos) lol

Glyki είπε...

Με έσωσες! Είχα να βρω πληροφορίες για τον σκαραβαίο για ένα ιδιαίτερο που έχω. Thanks!